Gezinscoaching
Verbinding, liefde en geluk voor jou en je kind.

Werkwijze 

Meer weten over mijn manier van werken en op welke manier ik iets kan betekenen voor jou? Lees dan even verder. 

Wat jullie van mij kunnen verwachten

Je komt bij mij, omdat je opvoedvragen hebt of omdat het in jouw gezin niet lekker loopt met je kinderen, jezelf of je partner.

1e gesprek: 

In dit gesprek bespreken we jouw zorgen, je vragen en wat je wensen zijn. Ik bespreek met jou mijn manier van werken en samen kijken we of dit passend is. Als dit passend is maken we een vervolgafspraak. We gaan ook al direct aan de slag met de eerste tips en tools bespreken die je kunt gaan toepassen.

Vervolggesprekken: 

In de volgende gesprekken bespreken we hoe de afgelopen tijd gegaan is en waar jij het over wilt hebben. Samen met jou onderzoek ik de mogelijkheden. Soms doen we een oefening of bespreken we een situatie die zich in je gezin heeft afgespeeld. Vervolgens  sluiten we af met praktische handvatten om mee te oefenen en verder mee te gaan. 

Jij bepaalt hoeveel vervolggesprekken nodig zijn.

In gesprekken ben ik oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal. Een luisterend oor, maar daarbij niet bang om vragen te stellen, mijn gedachten met je te delen en samen met jou op zoek te gaan naar jouw oplossing. Ik zeg vaak: 'De oplossing heb je al in huis, ik help je die te vinden en te gebruiken'. Ik ben positief ingesteld. Dat merk je vast snel doordat ik altijd op zoek ben naar mogelijkheden en de kracht van jou als ouder en van jullie als gezin. Daarbij geloof ik dat jij de beste versie van jezelf kunt zijn, een goede ouder wil en kan zijn en ik geloof in jullie relatie. Hoe deze relatie er ook uitziet. 

'Inmiddels heb ik ruim 17 jaar ervaring met gezinnen, ouders, relaties, kinderen en pubers. Mijn ervaring neem ik mee in het begeleiden en geven van tips, maar ik weet ook dat mensen zelf tot mooie dingen in staat zijn. Soms met de juiste hulp of mensen om zich heen. In ieder mens schuilt hoop en kracht om toch weer verder te kunnen. Ik ga met jou daar naar op zoek.'

Aan huis of online afspreken

De afspraken kunnen bij jou of jullie thuis plaats vinden. Ik geloof er in dat mensen daar het meest tot hun recht komen, dat is de plek waar jullie verhaal zich afspeelt.  

Liever online een coachtraject volgen? Dat is geen probleem. Via videobellen is het heel goed mogelijk om consulten af te nemen en te werken aan de wensen die jij hebt!

Voordelen: 

  • Van begin tot eind één gezicht, dat ben ik. 
  • Persoonlijk, positief, gericht op hoop.
  • Jij bepaalt de route die we lopen, zo houd jij regie over je eigen leven en proces. 
  • Bij jou thuis of online. Je hoeft de deur niet uit en geen oppas te regelen. 

Wandelcoaching individueel

Wandelcoaching iets voor jou? Geen kamer of tafel, maar buitenlucht en beweging! Een manier waarin je lichamelijk actief bent en je hoofd aan het denken wordt gezet doordat we al pratend in beweging komen. Al wandelend lopen we naar de oplossing die voor jou passend is. 

Christelijke hulpverlening

Ben je op zoek naar iemand met een christelijke achtergrond? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben gelovig opgevoed en veel bezig met Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons. Die onvoorwaardelijke liefde vind ik troostend voor gezinnen, maar doet mij ook denken aan de vele ouders die ik mag begeleiden. Hun liefde is onvoorwaardelijk en ingewikkeld tegelijk. Maar juist die onvoorwaardelijke liefde zorgt ervoor dat ouders bereid zijn verder te zoeken naar hulp. Ik ondersteun je hier graag bij. 

Ook niet christenen zijn van harte welkom, ik heb respect voor iedereen zijn opvattingen en overtuigingen. 

Doorverwijzen / samenwerking

Het kan voorkomen dat we tijdens het traject er achter komen dat er meer of iets anders nodig is voor jou of jullie. In overleg kan ik doorverwijzen naar meerdere soorten hulp die naast de hulp die ik bied gegeven kan worden, of ter vervanging hiervan is. Ik ben groot voorstander van samenwerking met meerdere betrokkenen indien nodig. Denk hierbij aan school, werk, sport, familie, vrienden, etc. 

Privacy

Ik vind het vanzelfsprekend dat wat jullie mij toevertrouwen veilig is bij mij. Gegevens, gesprekken en afspraken worden niet gedeeld zonder jullie toestemming en alleen gebruikt voor het coachingstraject. Van gesprekken maak ik werkaantekeningen, wil je deze ontvangen? Dat is zeker mogelijk. 

Algemene voorwaarden

Deze zijn op te vragen bij Petra.

 
Opbellen
E-mail