Gezinscoaching
Verbinding, liefde en geluk voor jezelf en je kind.

Wie is Petra?

Hoi, ik ben Petra. In het dagelijks leven ben ik graag positief en op zoek naar Liefde & Geluk. Ervaringsdeskundige in het hebben én houden van een relatie & gezin. Daardoor weet ik dat dit (soms) hard werken is, pittig kan zijn, maar dat het juist zo belangrijk is om de mooie momenten te blijven zoeken, positieve verhalen blijven maken en die te delen. Die verhalen maken je sterk om ook de minder leuke momenten te kunnen dragen. Balans is daarbij een sleutelwoord. Het hebben van een relatie en gezin ervaar ik als een bewegend proces waarin het steeds weer schakelen, zoeken en bijsturen  is. Maar als dit lukt, dan is het genieten geblazen!

Ik heb een persoonlijk behoefte om wat tegengas te geven op de vele scheidingen die vandaag de dag aanwezig zijn. Ik weet dat dit niet áltijd te voorkomen is, maar ik geloof dat met meer Liefde & Geluk dit wel een beetje kan helpen of dat een scheiding in ieder geval geen conflict wordt.  En hoe die Liefde en dat Geluk eruit ziet, is voor iedereen persoonlijk. Ik ga daar graag met jullie naar opzoek. 

Ervaring

Na mijn eerste opleiding in 2004 ben ik gaan werken als pedagogisch medewerker bij een logeerhuis in de gehandicaptenzorg. Sinds 2009 werk ik in verschillende functies binnen de jeugdhulpverlening.

 

De combinatie tussen het werken bij een organistaie en mijn eigen praktijk vullen elkaar fijn aan. Op beide plekken doe ik waar ik blij van word, contact hebben met mensen en het positieve naar boven halen. Op beide plekken mag ik groeien als mens en als coach, die groei vind ik heerlijk om te ervaren. Van elk gesprek leer ik zelf ook weer, mensen zijn mij dankbaar voor mijn hulp, maar ik ben de ander net zo goed dankbaar voor mooie inzichten en verhalen die ze mij toevertrouwen.  

Studies

Systeem Therapeutisch Werk (STW) 

Lorentzhuis

2018 (Post HBO voor relatie en gezin systeem therapeutisch werk)

Professioneel Coach

ICM opleidingen

2015 (Post HBO opleiding tot coach)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)

Haagse Hogeschool

2010   (HBO opleiding tot Pedagogisch hulpverlener)

Sociaal Pedagogisch Werk (SPW)

ID College

2004 (MBO opleiding tot Pedagogisch medewerker) 
Naast deze opleidingen heb ik mij verdiept door middel van training, opleiding, intervisie en praktijkervaring in:

  • Verbindend Gezag/Geweldloos Verzet een methodiek voor ouders om weer grip op hun ouderschap te krijgen. Zonder geweld te gebruiken, maar vooral Liefde te gebruiken en de relatie voorop te zetten. 
  • Kinderen uit de Knel een behandelprogramma voor ouders én kinderen die verwikkeld zijn in een conflictscheiding.  Klik hier voor meer informatie. 

Beroepsverenigingen en registraties

Ik vind het belangrijk om kwaliteit te leveren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, zodat ik voldoende in staat ben jou te helpen. Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen die staan voor kwaliteit binnen het jeugdwerk en Relatie & Gezinstherapie. 

SKJ >  Stichting Kwaliteit Jeugd  

NVRG > Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie  


 

 

 
Opbellen
E-mail